Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Η αναπάντεχη διάδοση του HEART, NOT SHOES

Το HEART,NOTSHOES έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και συνεχίζει. Έφτασε στην Καβάλα, στη Μυτιλήνη, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, κάπου στην Ευρώπησε γωνιές της Αθήνας. Το αγκάλιασαν λογοτεχνικά περιοδικά (BOOKPRESS, INDEX, ΔΙΑΒΑΖΩ), καλλιτεχνικά (artmag)γνωστοί συγγραφείς (Πέτρος Τατσόπουλος,Θ. Χειμωνάς, Χίλντα Παπαδημητρίου, Διαμαντής Αξιώτης, Ζέφη Κόλια, Δ. Σωτάκης, Αραπάκης, Αθήναιος , youpayyourcrisis) εφημερίδες, περιοδικά, κριτικοί λογοτεχνίας και ανεξάρτητα portal (indemedia, kavalanet). 
Η κριτικός Λώρη Κέζα γράφει ότι "τα ποιήματα έχουν μια αναπάντεχη ομορφιά". Η Λένα Διβάνη "Δεν έχουμε ψωμί, αλλά απαιτούμε τριαντάφυλλα". 
Κάποιοι το υποστήριξαν με πάθος. (ScriptaKatenmetaman, Αθήναιος, Angelis&Istanbul, ) άλλοι, όπως ο pitsirikos και ο Αλέξης Σταμάτης, με twit! Πολλοί το πόσταραν εξαιρετικά, όπως η δημ/φος Γιούλα Ράπτη. Πέντε ραδιοφωνικοί σταθμοί και μεγάλες εφημερίδες πήραν συνέντευξη  - τα κείμενα δεν έχουν ακόμα δημοσιευτεί. Ο Άρης Δημοκίδης έγραψε δις! 
Η PROASYL, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οργάνωση για τους μετανάστες, μας γράφει, "Είναι καταπληκτικό το project!" Karl Kopf.
Ένας διδακτορικός Βρετανικού Πανεπιστήμιου θα το συμπεριλάβει στο διδακτορικό του με θέμα την ένταξη των μεταναστών στην Ευρώπη. 
Πάνω στον ενθουσιασμό τους κάποιοι προσπάθησαν να το ψηφίσουν τρεις φορές από τον ίδιο υπολογιστή -  κι άλλοι το ψήφιζαν κάθε μέρα μη έχοντας καν προσέξει ότι δεν γίνεται! 
Είναι μεγάλη η χαρά μας που παθιάζει, εμπνέει και προσελκύει εθελοντέςΈνας συγγραφέας θέλει να διδάξει, μία μεταπτυχιακή από το Παρίσι, μια φιλόλογος με διδακτορικό -και μία χωρίς- θέλουν να βοηθήσουν με κάποιο τρόπο. Μια δασκάλα το έστειλε στους μαθητές της 'για να εμπνευστούν'. Αλλά και άλλοι μαζεύονται σιγά σιγά για να στήσουν και να συμμετάσχουν στο HEART, NOT SHOES! Ο καθένας μπορεί. Είναι συγκινητικό και πολύ μεγαλύτερο απ' όσο μπορούσα να συλλάβω όταν ξεκινούσε στον απομονωμένο μη-τόπο του βουνού της Αγιάσου Λέσβου. Αγαπιέται, ενισχύεται και παίρνει δική του ζωή ώστε να ανεξαρτητοποιηθεί, να δυναμώσει, να απλωθεί σε διάφορες πόλεις και στο μέλλον να γίνει αυτόνομο, ανεξάρτητο και να συνεχίσει μόνο του. Κάτι στο οποίο βοήθησε ήδη o  διαγωνισμός http://challenge.tedxathens.com του οποίου οι διοργανωτές εξεπλάγησαν από τη δημοσιότητα του Heart, not shoes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου