Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

ΔΡΑΣΗ: ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ


Για να ζήσεις μέσα σε ένα Αφγανικό παραμύθι χρειάζεσαι: Ένα παλιό κτίριο με πολλά δωμάτια, σκάλες, καθρέφτες,  υφάσματα και ένα συναρπαστικό παραμύθι που άμα το αναλύσεις έχεις σειρά επιπέδων, σαν ολόκληροbildungsroman, μυθιστόρημα εξέλιξης του ανθρώπου δηλαδή, που από εποχής Αριστοτέλη είναι μισός και ψάχνει να γίνει ολόκληρος - όπως το «Μισό Αγόρι» του παραμυθιού.  
Ξεχνάς πράγματι όλα τα άλλα πράγματα που κάνεις.
Χώνεις μέσα μήλα, έναν μονάχο ερωτευμένο δράκο, ξωτικά, νεράιδες και φτερά αγγέλων που αφθονούν στον Αφγανικό πολιτισμό. Χώνεις και καμιά δεκαριά άτομα που αγαπούν το παιχνίδι.

Τί είναι η Δύναμη της Φαντασίας;  
Δεν είναι παράσταση, δε μπορείς να κόψεις εισιτήριο: μπορείς να το ζήσεις μόνο αν είσαι Αφγανός 6-12 χρονών και ζεις στα πέριξ της Πλατείας Κουμουνδούρου. Αν είσαι η μαμά του, ίσως να ρίξεις μια κλεφτή ματιά από το ισόγειο.
Είναι ένα παιχνίδι στους διαδρόμους και τις αίθουσες του κτηρίου της Δημοτικής Πινακοθήκης / πρώην Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών. 
Είναι μια θεατρικοποιημένη περιήγηση για παιδιά, βασισμένη στο αφγανικό παραμύθι του Ίντριες Σαχ "Ο Νιμ, το μισό παιδί".  
Είναι ένα απόγευμα δημιουργικής απασχόλησης κυρίως για τα παιδιά της τοπικής αφγανικής κοινότητας. 
Είναι μια εθελοντική δράση των ομάδων "Heart, Νot Shoes", "όχι παίζουμε/ UrbanDig Project 6", "Καλειδοσκόπιο", "Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού", "ComicDom Press".  Φαγητό στα παιδιά προσφέρει το "Salero".

Η δράση είναι ανοιχτή για όσους εθελοντές θέλουν να συμμετέχουν!  
 8 & 22 Απριλίου - 13 & 20 Μαΐου, 16:00 

Πληροφορίες: Εύη Λαμπροπούλου evilamp@gmail.com  ή vrefokomeio@googlegroups.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου